Open Source Conference 2010: Symbian a jeho uvolnění pod open source licencí

Tagy:  konference, open source

Nedávné uvolnění zdrojového kódu operačního systému Symbian pod Eclipse Public Licence je bezpochyby dobrou zprávou jak pro jeho uživatele, tak pro vývojářskou komunitu. Podle Symbian Foundation, dynamicky rostoucího sdružení fungujícího od první poloviny roku 2009, se jedná o největší projekt, který kdy přešel na otevřenou politiku. Tento operační systém, navržený pro využití v mobilních zařízeních, poskytuje nyní svým uživatelům širokou řadu možností. Firmám umožní vyvíjet specializované aplikace, maximálně odpovídající jejich potřebám. Stejně tak běžným uživatelům přinese oživený rozvoj Symbian platformy množství inovativních prvků a zajímavých aplikací.

Na pražské Open Source Conference 2010 se představí zástupce a manažer přispívající komunity v rámci Symbian Foundation, Lars Kurth z Velké Británie. Při své přednášce přiblíží návštěvníkům možnosti vývoje Symbianu na příkladech projektů „System Freedom Fighters“ a „Wild Ducks“ Dále se bude věnovat problematice platformy Qt a její koexistence s OS Symbian.

Open Source Conference se spolu s konferencí LinuxExpo koná 20. dubna 2010 v pražském kongresovém centru U Hájků. Podrobné informace včetně kompletního programu a registračního formuláře pro vstup zdarma naleznete na www.oscon.cz.

Novinka Open Source Conference 2010: Symbian a jeho uvolnění pod open source licencí byla publikován 6. dubna 2010 v 03.00. Autorem novinky je Karolina Štochlová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...