V Číně nefunguje Google Picasa

Tagy:  google, čína, trh, podíl, úřady, cenzura, soud, zákony, odchod, marketing, youtube, mobil

Google má v Číně další problém. Do seznamu blokovaných aplikací se dostala služba Picasa Web Albums, tedy relativně dosti využívané online fotoalbum. Pro Google to znamená další omezování v práci, i přes to, že z Čínského trhu odchází.

Google už pár dní informuje prostřednictvím jednoduché webové stránky svět o stavu blokování služeb na Čínském trhu. Z dvanácti služeb zatím funguje plně pouze pět, Docs, Groups a Mobile fungují částečně. Úplně odstaven je pak server Youtube.com, služba Sites a Blogger a nově také Picasa. Podle některých zpráv jsou občas blokované i zatím funkční služby.

Spor mezi Googlem a Čínou trvá již dlouho. Čína obviňuje Google z porušování tamních zákonů, Google se hájí tím, že chce nabízet pouze internetové služby a brání se proti cenzurování a blokování svých služeb. Důvod zablokování Picasy je zatím nejasný, zřejmě ale „nevhodné“ obrázky překročily nastavenou mez.

Zdroj: Google.com

Novinka V Číně nefunguje Google Picasa byla publikován 11. dubna 2010 v 05.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...