Koupí ICQ rusové?

Tagy:  icq, rusové, qip, prodej, nabídky, peníze, obchod, čína, im, messenger

Dvě ruské firmy údajně mají zájem o síť oblíbeného messengeru ICQ. Rusové už teď dělají ICQ velkou konkurenci stále používanějším programem QIP, který někteří uživatelé hodnotí dokonce jako lepší, než „originální ICQ“.

ICQ patří firmě AOL, velkému hráči na poli telekomunikačních služeb v USA. Vypadá to ale, že AOL se zřejmě chce věnovat jiným oblastem a ICQ je pro ně neperspektivní. I tak je ale cena celkem vysoko, AOL chce dostat nejméně 300 miliónů dolarů. Dokonce už jsou známí i první zájemci. Jednak se mluví o Digital Sky Technologies, ta je zastoupena třemi vlastníky, dalším zájemcem je koncern Profmedia, ten vlastní velký podnikatel Vladimir Potanin. Profmedia je v Rusku velice známým hráčem, a má asi největší možnost ICQ získat.

Posledním vážným zájemcem je společnost Tencent, ta podniká v Číně. Vedou se debaty o tom, kolik peněz případní nakupující nabídli, počáteční částky by měly činit od 100 do 250 miliónů dolarů, celých 300 miliónů zatím nepadlo.

Zdroj: Totaltele.com

Novinka Koupí ICQ rusové? byla publikován 9. dubna 2010 v 19.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...