Google Docs se vylepšuje, novinky fungují zatím v testovací verzi

Tagy:  google, google docs, novinky, nové verze, dokumenty, text, tabulky, textový editor, docs

Služba Google Docs se dočkala výrazného upravení a rozšíření svých stávajících funkcí. Novinky jsou téměř ve všech základních oblastech, které Google Docs nabízí. Největších a pravděpodobně i nejzásadnějších změn se dočkal textový editor.

Největší změnou u textového editoru je zobrazování změn v aktuálním, tedy reálném čase. Je tak mnohem lepší přehled o úpravách a opravách dokumentu. Jsou tu rozsáhlejší možnosti formátování, úplně změněná je funkce přidávání komentářů a poznámek. Tabulkový editor má pak být o dosti rychlejší, než jeho starší verze, navíc se na úpravách může v jednu chvíli podílet více lidí.

Bohužel je novinková verze zatím nedoporučována pro práci v offline režimu, kvůli nespolupráci s HTML 5. Během několika dnů bude moci přejít na novou verzi každý, kdo Google Docs používá, stačí jen kliknout na tlačítko, které bude na hlavní obrazovce aplikace.

Případné nedodělky, jako jsou problémy v offline režimu by měly být napraveny v co nejbližší době.

Zdroj: Docs.google.com

Novinka Google Docs se vylepšuje, novinky fungují zatím v testovací verzi byla publikován 14. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...