Máte Facebook? Jste na internetu třikrát déle než ti, kteří ho nemají

Tagy:  Facebook, internet, závislost, sociální síť, čas, online, internet

Výsledky zajímavého online průzkumu byly nedávno zveřejněny na stránkách Dynamicbusines­s.com. Průzkum byl zaměřen na množství času tráveného na populární sociální síti Facebook a výsledky nejsou zrovna růžové.

Podle výsledků jsou uživatelé, kteří používají Facebook na internetu přibližně třikrát déle, než ti, kteří Facebook nemají. V řeči čísel to znamená, že ti, kteří Facebook mají „prosedí“ na internetu týdně necelých 26 hodin, naopak ti, kteří ho nemají pouze 8 hodin. Neznamená to sice přímo, že by jste byli na Facebooku závislí, jistá „provázanost“ s reálným životem tu ale opravdu existuje a Facebook Vám do něj může, právě třeba formou „ztraceného času“ velice citelně zasáhnout.

Na druhou stranu ti, co profil mají, údajně většinou navštěvují i více stránek a jsou celkově víc naklonění zábavě a svůj čas si dokážou více „užít“. Druhou stranou mince jsou ale bolesti zad, očí a případné konflikty s ostatními.

Zdroj: Dynamicbusines­s.com.au

Novinka Máte Facebook? Jste na internetu třikrát déle než ti, kteří ho nemají byla publikován 14. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...