Vyvíjí Google konkurenci iPadu?

Tagy:  apple, ipad, varianty, multi-touch, novinka, prodej, obchod, objednávky, microsoft, konkurence ipad

Apple zaznamenal se svým iPadem opravdu velký úspěch, prodal se již obrovský počet těchto přístrojů. Možná se však pro iPad brzy objeví konkurent, má ho vyvíjet Google a se svými plány si staví celkem velké cíle.

Google ale zdaleka nemusí být jediným výrobcem, který chce uvést na trh podobné zařízení, jako je iPad. Podobné nápady zatím neoficiálně připouští i Microsoft. O tom, že Google by rád konkuroval iPadu se mluví už dlouho, oficiální informační kanály zatím mlčí, přístroj však má být už ve vývoji a pravděpodobně se podaří stihnout uvedení na trh do konce toho roku. Téměř s jistotou se ale dá říct, že jako operační systém bude fungovat Google Android. Podle některých zdrojů vyjednává Google i s knižními nakladatelstvími, které by byly ochotné nabídnout knížky, které, převedené do elektronické podoby mohou být prodávány i s tabletem.

iPad v prodejnosti rozhodně nezklamal, prodává se od třetího dubna a zatím se celková prodejnost odhaduje na několikset tisíc kusů, hned za první den se podařilo prodat 300 iPadů.

Zdroj: NYTimes.com

Novinka Vyvíjí Google konkurenci iPadu? byla publikován 14. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...