Obec v Anglii neměla internet, tak se na něj lidé složili

Tagy:  internet, připojení, sbírka, peníze, obec, soused, přípojka, rychlost internetu, dostupnost připojení

O tom, jak se dá jednoduše a rychle, s trochou sousedské pomoci dostat k rychlému internetu mohou hovořit lidé z vesnice Lyddington na Anglickém venkově. Jelikož vesnice není příliš velká a žádný větší poskytovatel nechtěl investovat do telekomunikační sítě pro pár lidí, sousedé se dohodli a internet už mají.

Samozřejmě to nebylo zadarmo, jedenáct lidí muselo zaplatit pro získání připojení přibližně 37 tisíc liber, což je v přepočtu okolo jednoho milionu korun. Zní to sice, jako by si lidé internet sami zaplatili, ale není to tak úplně pravda, protože poskytovatel se zavázal k tomu, že veškeré vložené peníze rodinám vrátí a vyplatí jim k tomu v průběhu doby ještě 10% úrok.

Abychom byli konkrétní, lidé v Lyddingtonu budou mít nyní rychlost internetu 40 MB/s, k připojení bude využito již zařízených a používaných pevných telefonních přípojek. I když se cena zdá vysoká, díky úrokům na ní ještě lidé vydělají, i když budou muset platit pravidelný měsíční paušál.

Zdroj: Dailymail.co.uk

Novinka Obec v Anglii neměla internet, tak se na něj lidé složili byla publikován 18. dubna 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...