Standardy pro frekvence blokují prodej iPadu v Izraeli

Tagy:  apple, ipad, varianty, multi-touch, novinka, prodej, obchod, objednávky, izrael, frekvence, blokování

Izraelci si bohužel budou muset na své iPady počkat. Problém je zřejmě ve frekvenci vysílání, Izraelské úřady si totiž myslí, že iPad zřejmě nesplňuje tamější standardy pro vysílací frekvence.

Situace dokonce došla tak daleko, že turisté, kteří chtěli iPad přivést pro své kamarády, nebo ho mají jen sami pro sebe jsou podrobováni kontrolám, přístroje jsou jim odebrány a jsou jim vraceny až tehdy, když opouští Izrael. Zatím probíhá řízení, které má objasnit, jestli jsou problémy opravdu tak velké jak se zdají, zatím to však vypadá tak, že přibližně po dobu jednoho měsíce nebude možné do Izraele iPad dovážet. Nepříjemné je pro turistiy i to, že za zabavený iPad platí, respektive je zpoplatněno skladování.

Apple logo

Apple logo

Značkové prodejny firmy Apple v Izraeli na to reagovali tak, že iPady neobjednávají, ale sepisují objednávky těch, kteří po svém tabletu touží a jakmile bude blokování zastaveno, své přístroje dopadnou.

Samotné vedení Apple se zatím k situaci nevyjádřilo.

Zdroj: Online.wsj.com

Novinka Standardy pro frekvence blokují prodej iPadu v Izraeli byla publikován 16. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...