Microsoft uvolňuje Silverlight 4, konkurenci Flash

Tagy:  microsoft, silverlight, flash, adobe flash, multimediální obsah, technologie, internet, prohlížeč

Microsoft již delší dobu vyvíjí svůj produkt Silverlight. Nyní ho uvolňuje v pokročilejší verzi 4.0, slibuje několik úprav a hlavně čeká, že dokáže ovlivnit zatím dominujícího konkurenta – technologii Flash.

Silverlight 4.0 konečně dokáže pracovat s webkamerou a mikrofonem (což je velice důležitý a také nutný krok kupředu), přibyla funkce renderování HTML obsahu v oknech aplikací, celý SIlverlight je navíc o dost rychlejší, jak při startu, tak při jeho používání.

Dalším velkým zlepšením je fungování aplikace i bez využití prohlížeče. Zde se tak otevírají možnosti pro vývojáře, kteří chtějí využít Silverligtu při tvorbě aplikací pro počítač – třeba utilit. Spíše kosmetickou novinkou je pak přístup ke schránce v systému.

Silverlight 4.0 je kompatibilní s nejpoužívanějšími internetovými prohlížeči současné doby, do seznamu přibyl také Google Chrome 4.

Jestli dokáže Silverlight překonat Flash je zatím velikou hádankou, Flash je totiž nejpoužívanější technologií v tomto oboru vůbec.

Zdroj: Microsoft.com

Novinka Microsoft uvolňuje Silverlight 4, konkurenci Flash byla publikován 19. dubna 2010 v 07.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...