Prodáno 100 tisíc kopií operačního systému Windows 7

Tagy:  microsoft, windows, windows 7, windows vista, prodejnost, windows XP, operační systém, zisk

Ti co si mysleli,že Windows 7 nebude mít úspěch se zřejmě velice spletli. Microsoft totiž oznámil prodání 100 miliónů kopií operačního systému. Navíc se Windows 7 pomalu zabydluje ve více a více počítačích.

Podle průzkumu Microsoftu se nyní používá Windows 7 přibližně v deseti procentech všech počítačů na světě. Windows 7 je teď také jedním z produktů, které přináší Microsoftu nezanedbatelný zisk, už teď je jisté, že se „nový“ operační systém dokázal zaplatit. Za první čtvrtletí tohoto roku dokázal Microsoft vydělat 5,17 miliard dolarů, z toho více než polovinu tvoří právě zisk z prodeje systému Windows.

Úspěšná byla tzv. byznys divize, do které patří například kancelářský balík Office, ta dokázala vydělat 2,62 miliardy dolarů, herní divize vydělala 165 miliónů. Jediná sekce Microsoftu, která zaznamenala ztrátu byla divize služeb, 713 miliónů dolarů se ocitlo pod červeným číslem.

Zdroj: Istockanalyst.com

Novinka Prodáno 100 tisíc kopií operačního systému Windows 7 byla publikován 26. dubna 2010 v 08.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...