Avatar trhá rekordy v prodejnosti na Blu-ray

Tagy:  avatar, avatar download, stáhnout avatar, avatar blu-ray, 3D, filmy, stáhnout filmy, film download

Film Avatar se ihned po uvedení do kin stál něčím jako modlou filmových kritiků a je vychvalován takřka do nebes. Já sám jsem film neviděl (ani po tom moc netoužím), ale celosvětově jde o naprostý prodejní úspěch.

Distributoři dokázali teprve teď pořádně sečíst konkrétní prodejní data, ty se ale pořád mění, takže je velice složité sestavit opravdu aktuální počet prodaných kopií filmu. Hned první den od uvedení Avataru se v USA a v Kanadě prodalo 1,2 miliónů Blu-ray disků a 2 milióny DVD nosičů. Samozřejmě se ale nepočítalo s pirátskými kopiemi, kterých může být ještě o několik set tisíc víc.

Navíc jsou piráti velice rychlí, od uvedení Blu-ray disku na trh se první torrenty objevily už další den. Jen pro zajímavost, druhý nejprodávanější film na trhu, The Dark Knight, tak přišel díky Avataru o svůj rekord v prodejnosti.

Očekává se, že Avatar zaznamená obrovský úspěch i co se týče prodejnosti na 3D Blu-ray, koneckonců je pro 3D promítání v podstatě stvořený.

Zdroj: Deadline.com

Novinka Avatar trhá rekordy v prodejnosti na Blu-ray byla publikován 21. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...