Kromě Izraele platí zákaz používání iPadu i ve dvou univerzitách

Tagy:  apple, ipad, problémy, izrael, bezdrát, wifi, prodej, prodej ipadu

Izrael není zřejmě jediným místem, kde je zakázáno používat horkou novinku od Apple, tablet iPad. V oficiálním prohlášením se dvě univerzity, Univerzita George Washingtona a Princeton University shodly v tom, že iPad zřejmě působí problémy v jejich sítích a studenti tak mají zákaz ho používat.

Problém je zřejmě opět v příjmu a vysílání bezdrátového signálu, iPad v zapnutém stavu a připojený k internetu totiž „nějak“ narušuje zavedený standard v přenosu dat a tak působí škole i studentům, kteří se chtějí připojit značné problémy. Školy již zkoušely odhalit problém za pomoci odborníků, na straně univerzit však problém téměř s jistotou není. Vypadávání připojení mají způsobovat iPady.

Apple se k situaci stále oficiálně nepřihlásil, dělá „mrtvého brouka“, popřípadě prohlašuje, že iPady jsou naprosto v pořádku. Na Blízkém východě byl problém spíše preventivního charakteru, Izrale totiž úplně odmítl dovoz iPadu do země, právě kvůli nevyhovujícímu standardu pro přenos WiFi vln.

Zdroj: Fudzilla.com

Novinka Kromě Izraele platí zákaz používání iPadu i ve dvou univerzitách byla publikován 21. dubna 2010 v 21.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...