Máte možnost testovat RC verzi Ubuntu 10.04

Tagy:  ubuntu, linux, systém, operační systém, mac os x, mac, kapacita, aplikace, volné místo, disk, windows

Těšíte se na operační systém Ubuntu 10.04? Koneckonců, kdo ne, pokud je alespoň trochu seznámen s problematikou operačních systémů. Canoncial, tedy organizace, která vyvíjí Ubuntu zveřejnila ke stažení RC verzi.

Celkově funguje RC verze na jádru 2.6.32.11. RC verze nabízí hned několik novinek, které mají být i ve finální verzi. Patří mezi ně například technologie Ubuntu One, která nabízí synchronizaci a práci s webovým úložištěm dat. K významným změnám se sáhlo, i co se grafiky týče. Je zde úplně nové grafické prostředí zatím pojmenované jako Light. Je na první pohled silně odlišné od zavedeného grafického rozhraní, které má Ubuntu s menšími i většími změnami již několik let.

Pokud nakupujete hudbu pomocí legálních sítí, určitě oceníte funkci Ubuntu One Music Store, přes kterou je možné nakupovat hudbu. Samozřejmě je 10.04 trochu poupravena i k lepším startům systému na počítači. Kompletně hotová 10.04 by měla být k dispozici během jednoho až dvou měsíců.

Zdroj: Releases.ubun­tu.com

Novinka Máte možnost testovat RC verzi Ubuntu 10.04 byla publikován 26. dubna 2010 v 22.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...