Apple zaznamenal rekordní zisky

Tagy:  apple, prodej, počítače, iphone, ipod, mac, macintosh, zisk, peníze

Apple na tom finančně není vůbec špatně, vyplývá to alespoň z pravidelné zprávy, kterou vydává společnost každé čtvrtletí. Čistý zisk dosažený za druhé čtvrtletí toho roku byl 3,07 miliard dolarů, což odpovídá hodnotě 3,07 dolarů za akcii.

Pokud se podíváme na výnosy, ty byly ve výši 13,5 miliard. Je to celkem velké zvýšení od minulého roku, kdy se za stejné období výnosy pohybovaly na hranici 9,08 miliard, čistý zisk byl tehdy 1,62 miliard dolarů, což je 1,79 USD za akcii.

Za uplynulé období tohoto roku bylo prodáno 2,94 milionu počítačů Macintosh, tím bylo potvrzeno zvýšení prodejnosti o 33% oproti minulému roku. Velice dobře se vedlo prodejnosti iPhonu, těch bylo prodáno 8,75 milionu, naopak nepříliš úspěšný byl iPad, kde bylo dokonce zaznamenáno snížení prodejnosti o jedno procento. Celkem se tak prodalo za tento rok 10,89 milionu přehrávačů.

Do budoucna odhaduje Apple výnosy stejné, nebo o něco málo vyšší než jsou teď.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Apple zaznamenal rekordní zisky byla publikován 29. dubna 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...