Připravuje se VirtualBox 3.2.0, zatím je ke stažení v beta verzi

Tagy:  virtualbox, virtualizace, programy pro virtualizaci, oracle, sun, procesy

Oracle, který vyvíjí oblíbený virtualizační program VirtualBox uvedl ke stažení beta verzi připravené finální verze 3.2.0. Pro upřesnění je nutné dodat, že se s novou verzí programu maličko změnil i jeho název. Nyní jde o Oracle VM VirtualBox, což upozorňuje na nového vlastníka vývojáře Sun, který byl Oraclem koupen.

Jednou z největších novinek je možnost upravovat, tedy přidávat nebo odebírat procesory přímo za běhu programu. Tyto funkce bohužel nefungují pro uživatele operačního systému Windows Server 2008, kde jdou procesory pouze přidávat. Naopak v operačním systému Linux jsou dostupné obě funkce, rovněž tak ve starších Windows. Kromě procesorů lze libovolně upravovat množství paměti pro jeden běžící proces.

Nová je volba pro využívání více monitorů, kterou lze ještě definovat v uživatelském rozhrání VirtualBoxu. Spíše kosmetickým doplňkem je posléze při využívání RDP protokolu provádět akceleraci videa.

Jak bylo zmíněno na začátku, tato verze je pouze beta, kdy přijde finální zatím není známo.

Zdroj: Forums.virtal­box.org

Novinka Připravuje se VirtualBox 3.2.0, zatím je ke stažení v beta verzi byla publikován 28. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...