Verbatim představil disky s velkým důrazem na spotřebu energie

Tagy:  verbatim, disk, cebit, veletrh, usb, energie, úspory, ekologie

Známý výrobce disků a jiných médií Verbatim uvedl na trh novou sérii externích pevných disků. Hlavním motem této novinky má být co největší nenáročnost na energii, čemuž pomáhá speciální software instalovaný do všech disků.

Novinkou na trhu jsou disky vycházející z řady Store n Go , které byly oproti minulým verzím o něco odlehčeny a zmenšeny, takže jejich přenášení už nečiní vůbec žádný problém.

Ale nyní už ke konkrétní funkci, která má vliv na spotřebu energie. Jde o software GREEN BUTTON, který chrání a šetří disk tím, že sám odhadne dobu potřebnou pro uvedení disku do režimu „spánku“ a převod do režimu provede. Pokud tedy na disku dlouho nepracujete, software automaticky přepne celý disk do úsporného režimu.

Rozměry: 81 mm x 117 mm x 16 mm, váha pouze 135 gramů. Disk je 2,5", běží se souborovým systémem FAT,32, což zároveň zajišťuje velice dobrou podporu pro operační systém Mac. Ceny disků jsou odvislé od kapacity, „nejmenší“ 250 GB kapacita je v obchodech k mání za 1 730 Kč, nejvyšší kapacita v prodeji – 2 649 Kč a 640 GB. Přislíben je i 1 TB ale ten je stále ještě ve vývoji.

Zdroj: Verbatim-europe.co.uk

Novinka Verbatim představil disky s velkým důrazem na spotřebu energie byla publikován 28. dubna 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...