Ubuntu 10.04 je konečně ve finální verzi ke stažení

Tagy:  ubuntu, linux, systém, operační systém, mac os x, mac, kapacita, aplikace, volné místo, disk, windows

Společnost Canonical, která vyvíjí velice populární operační systém Ubuntu konečně uvolnila ke stažení finální verzi 10.04. Informovali jsme vás už od RC verzi, konečná finální verze je ale úplně dotažená a neměla by už vykazovat žádné problémy.

A na co chce nové Ubuntu nalákat nové uživatele a samozřejmě čím chce potěšit ty starší? Je to především o dost rychlejší bootování, což potěší nejvíce asi majitele notebooků. Také se dočkal velice výrazných změn program Ubuntu Software Centre 2.0, který se stará o nainstalovaný software a prostřednictvím něho lze přidávat nebo odinstalovávat programy.

V případě, že často využíváte Facebook nebo nějakou jinou sociální síť Ubuntu Vás také potěší. Je v něm totiž přidána podpora přímo pro sociální sítě.

Nové Ubuntu pracuje s jádrem 2.6.32, k operačnímu systému je přidán navíc kancelářský balík OpenOffice.org a prohlížeč Firefox v nejnovější verzi. Pohybovat se budete v mírně upraveném prostřední Gnome 2.30, nebo, pokud si to vyberete v KDE SC 4.4.

Zdroj: Ubuntu.com

Novinka Ubuntu 10.04 je konečně ve finální verzi ke stažení byla publikován 30. dubna 2010 v 19.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...