Ředitel střední školy žádá po rodičích, aby zabránili dětem vstupovat na sociální sítě

Tagy:  ředitel, facebook, twitter, sociální síť, internet, komunitní web, děti, pedofil, mladiství

Ředitel střední školy Benjamina Franklina v Ridgewoodu vytáhl do boje proti sociálním sítím. Anthony Orsini, který dělá ředitele již několik let vyzval rodiče prostřednictvím emailu, aby zabránili svým dětem vstupovat na sociální sítě.

Za objekt svého „zájmu“ si vybral hlavně Facebook. Ve svém emailu rodiče nabádá, aby si se svými dětmi sedli a vysvětlili jim, proč není správné používat Facebook a jiné sítě, jako je například Twitter. Ředitel jako největší neduh vidí to, že se mohou studenti prostřednictvím webů jako je Facebook stát obětmi různých pedofilů a násilníků. Naráží tak hlavně na nedávný případ, kdy si skutečně jeden pedofil v USA vybral svou oběť prostřednictvím sociální sítě.

Do počítačů studentů rovněž doporučuje rodičům nainstalovat program pro hlídání aktivity na síti, tedy jde o jakousi rodičovskou kontrolu. Ředitelova žádost se studentům samozřejmě příliš nezamlouvá a i většina rodičů považuje výzvu za směšnou.

Jde o první případ, kdy někdo veřejně brojí proti takovému webu jako je Facebook.

Zdroj: Fudzilla.com

Novinka Ředitel střední školy žádá po rodičích, aby zabránili dětem vstupovat na sociální sítě byla publikován 3. května 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...