Asus představil počítač v klávesnici

Tagy:  počítač, tablet, asus, klávesnice, nettop

Možná jste zauvažovali, při dnešní módě netbooků nad tím, že si jeden domů také pořídíte. První co ale na takovém přístroji zarazí je to, že má pro někoho příliš malé tlačítka. Asus přišel se svým Asus EeeKeyboard PC, kterým se snaží tuto situaci napravit.

Asus EeeKeyboard PC funguje vlastně na principu nettopu, což je malý přenosný počítač, který v sobě ukrývá operační paměť, pevný disk, procesor a grafickou kartu, ale nemá monitor. Naopak se dá velice snadno přenášet a je díky mnoha portům připojitelný téměř k čemukoliv. Asus svůj nápad ještě vylepšil tím, že připravovaný nettop umístili do obyčejné počítačové klávesnice.

Na první pohled Vám EeeKeyboard PC určitě připomene obyčejnou klávesnici. Při bližším zkoumání ale objevíte malý dotykový displej s úhlopříčkou 5". Ten lze využít jako zobrazovač nejdůležitějších systémových aktivit, nebo jako tablet. .

Novinka dostala osvědčený procesor Intel Atom N270, navíc má 1 GB operační paměti a SSD disk, na který lze podle varianty uložit 16 nebo 32 GB dat.

Zdroj: US.generation-nt.com

Novinka Asus představil počítač v klávesnici byla publikován 4. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...