Internet Explorer je v krizi, klesá mu podíl

Tagy:  internet, prohlížeč, prohlížeče, firefox, internet explorer, mozilla, google, chrome, operační systém, systém, windows, vista, xp, linux

Internetový prohlížeč Internet Explorer na tom z hlediska tržního zastoupení vůbec není dobře, dalo by se i říct, že na něj přišla silná krize. Poprvé od doby, co jsou údaje o používání internetových prohlížečů shromažďovány a pořizovány se dostal Internet Explorer, co se zastoupení týče pod 60%.

I když pokles pod 60% není velký, znamená stejně pro IE velký problém. Organizace Net Applications, která se o průzkumy stará uveřejnila i procentuální čísla jiných prohlížečů. Z konkurenčních prohlížečů si nejlépe vede Firefox, který zaznamenal podíl 24,59%. Internet Explorer má 59,95%. Právě tyto dva jmenované prohlížeče mezi sebou mohou svádět boj, na třetím místě je s velkým odstupem Google Chrome, 6.73% je i přesto relativně dobrý výsledek.

Průzkum se však netýkal jen internetových prohlížečů, ale zaměřil se i na operační systémy. Zde naopak Windows drtivě vede, při sečtení všech verzí Windows nám vyjde výsledný podíl necelých 91%. Podíly jednotlivého zastoupení systémů jsou ale velice pohyblivé, celý podíl Windows je tak třeba nižší v USA, naopak vysoký je v Evropě.

Zdroj: Netapplication­s.com

Novinka Internet Explorer je v krizi, klesá mu podíl byla publikován 4. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...