Kandidátce na viceprezidenta v USA hacknul email, zřejmě půjde do vězení

Tagy:  amerika, prezident, viceprezident, sarah palin, palin, obama, usa, hack, email, schránka, pošta

Když mladý američan David Kernell hacknul emailovou schránku kandidátce na viceprezidenta Sarah Palin, zřejmě netušil, jak velké problémy z celé věci může mít a jak velký trest mu hrozí.

Kernellovi navíc přitížilo, že jeho otec Michael Kernell je člen sněmovny reprezentantů za stát Tennessee. Mladý Kernell totiž z emailovou schránky zveřejnil veškeré informace, na internet také vložil přístupové heslo k mailu kandidátky, takže několik hodin mohl na její schránku zavítat prakticky kdokoliv. Obžaloba považuje takový čin za pokus o ovlivnění výsledků prezidentských vo­leb.

Mladíkovi, kterému bylo teprve 22 let ale hrozí velice vážný trest, obžalován byl ze dvou trestných činů, spácháním prvního z nich, maření spravedlnosti může být odsouzen až na 21 let, za druhý čin, vniknutí do cizího počítače mu hrozí jeden rok. Navíc je zde i možnost pokuty, jde o částku 100 a 250 tisíc dolarů.

Kernellova obhajoba neustále tvrdí, že šlo pouze o hloupý žert.

Zdroj: Yppo.com

Novinka Kandidátce na viceprezidenta v USA hacknul email, zřejmě půjde do vězení byla publikován 4. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).