Apple hlásí prodaný milion iPadů

Tagy:  apple, ipad, varianty, multi-touch, novinka, prodej, obchod, objednávky, microsoft, konkurence ipad

Když byla představena novinka od společnosti Apple, tablet iPad všichni věděli, že se věc pravděpodobně setká s úspěchem. Nikdo však netušil, že úspěch bude až tak velký, jak vyplývá z prodejních průzkumů během prvního měsíce prodeje iPadu.

Podařilo se prodat jeden milion iPadů během dvaceti osmi dnů, což je pro Apple obrovský úspěch. O úspěchu vypovídají i zprávy od ostatních výrobců, kteří se snaží iPad napodobit, popřípadě vylepšit, někteří však ve své snaze utichají a projekty ruší. Velice důležitým aspektem při vymýšlení takového zařízení je i cena, kterou se výrobci snaží tlačit co nejníže.

Úspěch navíc zvyšuje skutečnost, že iPad se prodává zatím jenom v USA, jakmile přijde doba, kdy se dostane přes hranice, poroste jeho prodejnost ještě více. A proč se vlastně iPad stále nedostal do Evropy? Továrna je prostě zahlcena a nestíhají být pořádně plněny objednávky ani pro trh v USA, natož pro ten Evropský.

Spíše v marketingu pomohl výrobci iPadu i fakt, že v Izraeli byl zrušen zákaz dovozu iPadů do země.

Zdroj: Apple.com

Novinka Apple hlásí prodaný milion iPadů byla publikován 4. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...