Na Internet Exploreru 9 se usilovně pracuje, ke stažení druhá preview verze

Tagy:  internet explorer, google chrome, opera, safari, firefox, prohlížeč, microsoft, windows konkurence, google, google chrome, preview verze

U Microsoftu se velice usilovně pracuje na vývoji nové verze prohlížeče Internet Explorer 9. Aby si příznivci zatím nejpoužívanějšího prohlížeče přišli na své, čas od času uvolní Microsoft preview verzi svých připravovaných programů. Dočkali jsme se i u Internet Exploreru, který právě uvolnil druhou preview verzi.

Jelikož jde o preview verzi, je určena hlavně pro vývojáře, nejdůležitější na ní je totiž jádro, obyčejný uživatel by tak s takovou verzí pracoval opravdu hodně ztěžka. Nová verze jde hlavně po cestě zrychlování prakticky všech důležitých oblastí. O dost lépe a hlavně rychleji by se tak mělo pracovat třeba s Java Scriptem. Podle prvních testů se ale vede IE nad očekávání dobře v rychlosti práce dokonce poráží i svého největšího konkurenta, Firefox. Paradoxem je, že i když vyhrává nad Firefoxem, zaostává za všemi jinými prohlížeči, jmenovitě tedy Operou, Safari a před ním je i Google Chrome.

Internet Explorer

Internet Explorer

Lepší by měla být i práce se standardy, počítá se i s tím, že by měla být další připravované verze moci přehrávat HTML 5 videa.

Zdroj: IE.microsoft.com

Novinka Na Internet Exploreru 9 se usilovně pracuje, ke stažení druhá preview verze byla publikován 7. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...