Google chystá online prodejnu knih, chce konkurovat Amazonu

Tagy:  kniha, eknihy, internetové knihy, knížka, google, amazon.com, amazon, prodej, online eshop

Google se chce pustit do boje s gigantem Amazon.com. Amazon, který je největším internetovým obchodem s knihami tak možná může být ohrožen ve svém výsadním postavení, protože plány Googlu jsou celkem smělé.

Celý projekt by měl být spuštěn v červnu nebo červenci tohoto roku, Google ale bude nabízet e-knihy, tedy ne přímo tištěné publikace jako jiní. Celý obchod s knihami bude velice úzce spojen s vyhledávacím systémem, zákazníci, kteří mají účet u Googlu si při prohlížení mohou vybrat některou z knížek, tu si poté objednají a stáhnou.

Velká výhoda e-knížek od Googlu je v tom, že je budou moci přečíst všechny přístroje, které mají internetový prohlížeč. Některé e-knihy jdou číst třeba jen na kapesních počítačích.

O cenách a konkrétní nabídce knížek se zatím debatuje, Google má ale v plánu začlenit do systému i různé jiné vydavatele, kteří budou mít možnost e-knihy nabízet taky a o zisk se bude Google s provozovate­lem dělit.

Zdroj: Americanbankin­gnews.com

Novinka Google chystá online prodejnu knih, chce konkurovat Amazonu byla publikován 7. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...