Dočkáme se 3 TB pevného disku?

Tagy:  disk, pevný disk, seagate, western digital, kapacita, disky, TB

Doba plyne extrémně rychle, výrobci se předhánějí v tom, aby představili co nejmenší média, která mají ale obrovskou kapacitu a vysokou rychlost čtení. Vysokou laťku chce nastavit Seagate, známý výrobce pevných disků, který plánuje ještě v průběhu tohoto roku uvést na trh pevný disk s kapacitou 3 TB.

V obchodech sice už nějakou dobu je disk s kapacitou 2 TB, o 3 TB kapacitu se však zatím nikdo nepokusil. Disk od Seagate by měl mít standardní rozměr 3,5" a pravděpodobně bude pracovat v rozmezí 7 200 – 10 000 otáček za minutu.

Seagate ale není jedinou firmou, která chce představit disk s takovou kapacitou. Nejvýznamnější konkurent bude v tomto případě zřejmě Western Digital, který má na svědomí již zmiňovaný disk s největší kapacitou na světě.

O 3 TB discích se mluví již od konce loňského roku. Velkým otazníkem pro všechny je jednak cena takového hardwaru, která určitě nebude nízká, druhou nezodpovězenou otázkou je přenosová rychlost dat, která v případě takové kapacity může být značně diskutabilní.

Zdroj: The Registrer.co.uk

Novinka Dočkáme se 3 TB pevného disku? byla publikován 7. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...