Za "bombový" vtip na Twitteru zaplatí vysokou pokutu

Tagy:  letiště, terorismus, letadlo, bomba, twitter, tweet, sociální síť

Na sociálních sítích se všeobecně nevyplácí příliš žertovat, pokud si však děláte legraci z terorismu, budete mít velký problém. O tom se přesvědčil šestadvacetiletý Brit, který na Twitter umístil velice nevhodný tweet.

Paul Chambers se totiž v lednu chystal odcestovat na obchodní cestu z Británie. Pro svoji přepravu si vybral letadlo, konkrétně spoj, který odlétá z letiště Robin Hood, které se nachází poblíž města Doncaster. V celé Británii v té době zuřilo velice špatné počasí, mnoho letů z jiných letišť bylo kvůli silnému sněžení a větru zrušeno. Chambers si na svém profilu politoval, že jestli mu letiště zruší let, vyhodí ho do vzduchu.

Za několik dnů od uveřejnění zprávy, kdy se blížilo datum odletu si ji přečetl jeden ze zaměstnanců letiště a okamžitě zalarmoval policii a hasiče. Ti prohledali letiště, ale žádnou bombu nenašli.

Chambers tak putoval k soudu, který mu vyměřil pokutu 1000 liber, což je zhruba 29000 korun, navíc bude muset zaplatit soudní výlohy. Marně se vymlouval na to, že šlo jen o špatný žert. Podle svého právníka se Chambers pravděpodobně odvolá.

Zdroj: Spiked-online.com

Novinka Za "bombový" vtip na Twitteru zaplatí vysokou pokutu byla publikován 13. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...