Nový Pidgin 2.7 opravuj problémy se stabilitou

Tagy:  MSN, icq, pidgin, komunikace, protokol, linux, verze, stabilita

Konečně jsme se dočkali nové verze „alternativního“ komunikačního programu Pidgin, který jakožto obdobu ICQ nebo QIPu znají hlavně uživatelé Linuxových operačních systémů. Musíte se však připravit na jednu výraznou změnu ve fungování tohoto programu, nyní je totiž nutné pro něj instalovat knihovny GTK+ 2.10 a GLib 2.12, bez kterých se neobejde.

Pidgin si ale přeci jen něco z ICQ v nové verzi vzal. Podporuje totiž nyní X-Statusy, což je první novinka, druhou je pak posílání zpráv, které mají formát HTML. Jisté změny jsou i ve spolupráci s programem MSN, Pidgin přestal podporovat devátou verzi, naopak začal zobrazovat náhledy na obrázcích, které by měly jít nyní z MSN do Pidginu posílat bezproblémově.

Samozřejmě se o něco zlepšila stabilita, opravena byla nepříjemná chyba, kdy měl Pidgin tendenci „padat“ při používání proxy serveru, kde ale nebyl nastavený konkrétní port. Druhou větší chybou, která také způsobovala časté pády byla práce s rozšířeními NSS a GnuTLS.

Kompletní seznam novinek ve verzi 2.7 je k dispozici na oficiálních stránkách programu

Zdroj: Developer.pid­gin.im

Novinka Nový Pidgin 2.7 opravuj problémy se stabilitou byla publikován 13. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...