Chyba v Twitteru odhalena, uživatelé se mohli navzájem přidávat bez potvrzení

Tagy:  twitter, mikroblog, tweet, sociální síť, facebook, komunikace, podvod, chyba,

Možná jste si během používání Twitteru v posledních dnech všimli chyby, díky které si kdokoliv mohl označit, že právě vy prohlížíte jeho „tweety“, jste tedy jeho „následovníkem“. Na chybu se přišlo v pondělí, byla opravena v průběhu včerejšího dne.

O co vlastně konkrétně šlo? Představte si, jak by jste si u svých známých „šplhli“ tím, že právě vaše statusy sleduje někdo slavný, nějaká celebrita, politik, nebo prostě někdo podobného ražení. Právě to se mohlo díky chybě stát, stačilo jen napsat do stavového řádku příkaz accept a jméno toho, který vás bude nedobrovolně „následovat“.

Chyba sice byla objevena už v pondělí, není ale jasné jak dlouho si vlastně mohli uživatelé takto dělat legraci. Twitter sám kromě opravení chyby navrátil většinu změn, kterých bylo dosaženo právě díky zneužití systému. Podle oficiálních stránek ale ještě některé „vztahy“ takto fungují, uživatel sám si je musí zrušit ručně.

Jak vlastně k problému došlo se neví, známá nejsou ani čísla kolikrát byl příkaz zneužit.

Zdroj: Status.twitter­.com

Novinka Chyba v Twitteru odhalena, uživatelé se mohli navzájem přidávat bez potvrzení byla publikován 13. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...