Na scéně je vir, který dokáže oklamat všechny známé antivirusy

Tagy:  matousec, antivir, problém, virus, útok, khobe, napadení, hacker

Společnost Different Internet Experience, která se zabývá ochranou a vývojem antivirových řešení objevila vir, který dokáže oklamat všechny antivirové programy, které fungují pod operačním systémem Windows. Za objevem takového útoku stojí experti, kteří ve firmě pracují na projektu Matousec.

KHOBE jak se útok jmenuje je nebezpečný v tom, že dokáže pracovat s jádrem operačního systému. Při simulovaném napadení počítače přišli experti na to, že antivirus, který si do jádra systému sám nainstaluje a nastaví svoje parametry může být za určitých okolností „postaven mimo hru“. Virus si totiž vytvoří „únikovou cestičku“ a napadne počítač „zevnitř“.

V simulovaných podmínkách se KHOBE dokázal dostat přes všechny známé antivirové programy, uživatelé operačních systémů na bázi Linuxu a uživatelé Mac OS X mohou být zatím relativně klidní, protože KHOBE se do takových systémů nedokáže dostat.

Virus je nebezpečný pro všechny varianty operačního systému Windows počínaje verzí XP a konče Windows 7.

Zdroj: Matousec.com

Novinka Na scéně je vir, který dokáže oklamat všechny známé antivirusy byla publikován 13. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...