Vrah zabil dívku, kterou si našel na Facebooku

Tagy:  facebook, sociální síť, bezpečnost, komunikace, vrah, policie, vražda, zvíře, zvířata, profil, falešný profil, internetová kriminalita

Sociální sítě dokážou být někdy pěkně nebezpečné, vždycky bychom měli mít na paměti to, že člověk se kterým mluvíme nemusí být tak úplně ten, za kterého se vydává. Mladá osmnáctiletá dívka Nona Belomesoff byla zabita jen o dva roky starším násilníkem.

Ten ji na Facebooku po delším psaní nalákal na pomoc zraněným zvířatům, respektive s ním měla Nona odejít na několikahodinový výlet, při kterém měli ošetřit několik zraněných zvířat.Christopher James Dannevig si vytvořil na sociální síti falešný profil, kde se vydával za člena organizace, která má chránit zvířata. Pomocí této falešné identity kontaktoval i několik desítek dalších žen a dívek, všechny až na Nonu ho ignorovaly nebo se setkat nechtěly.

Dannevig využil toho, že dívka měla ke zvířatům velice dobrý vztah, několik málo dní si s ní psal a pak ji pozval na zmiňovaný výlet. Nona souhlasila, poblíže potoka v buši ji pak měl napadnout.

Policie našla pohřešovanou až po dvou dnech, vypátrání vraha však trvalo jen několik málo hodin.

Zdroj: Dailymail.co.uk

Novinka Vrah zabil dívku, kterou si našel na Facebooku byla publikován 19. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...