Chystaný Mandriva Linux 2010 má poslední RC verzi

Tagy:  mandriva, linux, operační systém, linuxové distribuce, operační systémy

Těšíte se na finální uvedený Mandriva Linuxu 2010? Tým vývojářů pro Vás připravil menší ochutnávku toho, co se v připravované verzi změní. Jde o poslední RC verzi, která má číslo 2010.1, příští verzí už bude úplně nová Mandriva.

Základní verze samozřejmě pracuje s grafickými prostředími GNOME a KDE, GNOME je ve verzi 2.30.1, KDE potom 4.4.3. Jádro operačního systému běží ve verzi 2.6.33.4. Nesmí chybět základní programy, tedy operační prohlížeč Firefox 3.6.3, kromě něho ale i Opera a Chromium, což je prohlížeč založený na Google Chrome, ale šířený pod BSD licencí. Aktuálně je Chromium ve verzi 5.0. Pro tvorbu dokumentů je k dispozici obvyklý balík OpenOffice.org 3.2.

Mandriva by měla díky aktualizovaným ovladačům lépe pracovat s novým hardwarem, jde především o zlepšení podpory procesorů a grafických karet.

Jak novinky v RC verzi ale i kompletní seznam změn v připravované verzi najdete na http://wiki.mandriva.com/en/2010.1_RC stránkách operačního systému, kromě toho se zde dá i RC verze stáhnout.

Zdroj: Wiki.Mandriva.com

Novinka Chystaný Mandriva Linux 2010 má poslední RC verzi byla publikován 23. května 2010 v 18.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...