Vyhledávání v Googlu bude bezpečnější, brzy se pro něj bude používat protokol HTTPS

Tagy:  google, vyhledávání, bezpečnost, internet, mail, šifrování, protokol, http, https

Možná Vás někdy napadlo při vyhledávání na Googlu, jak moc jsou vaše data chráněné, respektive jestli nikdo nemůže zjistit, co jste vlastně hledali a na jakých stránkách? Přiznejme si, že dříve nebylo vyhledávání na Googlu zrovna příkladem bezpečnosti, to by se ale s novou technologií, která bude velice brzy uvedena do praxe změnit .

Google totiž brzy změní svoje vyhledávání v protokolu HTTP na HTTPS, tedy změnit ho musí uživatel tím, že při vyhledávání změní základní adresu http://www.google.com na https://www.google.com. Vyhledávání pod HTTPS bude fungovat ve všech jazykových verzích oblíbeného vyhledávače.

Výhoda šifrování spočívá v tom, že data nebude moci opravdu nikdo prohlížet, „vidět“ je tak bude pouze Google a vy. Naopak znatelnou nevýhodou šifrování je lehké zpomalení vyhledávání, které sice není nijak výrazné, ale občas ho může uživatel pocítit. Navíc se očekává, že Google bude moci trochu posílit webové servery, protože vyhledávání v šifrovaném protokolu je na servery mnohem víc náročnější.

Google už má pomocí SSL zašifrován přístup na emailovou schránku Gmail.

Zdroj: Shuttervoice.com

Novinka Vyhledávání v Googlu bude bezpečnější, brzy se pro něj bude používat protokol HTTPS byla publikován 23. května 2010 v 19.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...