Android 2.2 představen na konferenci Google I/O

Tagy:  IT portal, android, operační systémy, google, linux, smartphone, operační systémy pro smartphone, google android, nové verze, verze

Z konference I/O, kterou pravidelně pořádá Google přišla zajímá zpráva o ukončení vývoje nové verze operačního systému pro smartphony Android 2.2. Android najdeme především v mobilních telefonech, ale třeba i ve čtečkách elektronických knih.

Nový Android 2.2 běží na jádru 2.6.32. Aplikace by konečně měly jít nainstalovat na paměťovou kartu, zároveň by měly mít aktivní aplikace víc paměti pro svou činnost. V prohlížeči je konečně instalován plně funkční Flash player, takže videa, hry nebo jiný multimediální obsah neznamená nyní problém.

Přibyla nová nastavení kamery a fotoaparátu, přibyly i dva nové režimy, night mode pro noční práci a car mode pro práci v automobilu. Je nově podporovaná synchronizace kalendářů a automatická aktualizace nainstalovaných aplikací.

Přidána je podpora pro OpenGL ES 2.0, Exchange a Bluetooth. Důležitou novinkou je i možnost vytvořit ze zařízení WiFi přístupový bod, ke kterému lze následovně zapojit až osm zařízení.

Nová verze bude ke stažení během několika týdnů.

Zdroj: ITproportal.com

Novinka Android 2.2 představen na konferenci Google I/O byla publikován 23. května 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...