Ojedinělý případ - policie odhaluje krádež virtuálních předmětů

Tagy:  policie, krádež, phising, útok, zatčení, online hry, hry

Ukrást se dá všelicos, automobil, počítač, peníze. Dokáže si ale představit, že by Vám někdo něco ukradl virtuálně? Finská policie provedla razii v pěti městech, zabavila několik desítek počítačů a dokumentů.

A co se vlastně kradlo? Ve Finsku je velice populární online hra Habbo Hotel, princip je jednoduchý, v podstatě si za kredity (skutečně vložené peníze) kupujete různé věci do vašeho hotelu. Celkem je registrováno na 172 miliónů hráčů ze všech koutů světa. Útočníci zřejmě chtěli vydělat následným prodejem ukradených položek, byli však odhaleni.

Technika celého činu byla jednoduchá, zloději použili phisingový útok, aby získali přístupové údaje k účtu hry. Jakmile se přihlásili a ověřili si funkčnost hesla a přihlašovacího jména, převedli všech majetek hráče na své účty. Pro policii začíná tak nelehký problém, protože cena nakradených virtuálností se velice těžce určuje. Předpokládá se však, že se bude pohybovat v řádech tisících Eur.

Policisté zároveň zatkli několik lidí, kteří se měli na útocích podílet.

Zdroj: Gamezebo.com

Novinka Ojedinělý případ - policie odhaluje krádež virtuálních předmětů byla publikován 4. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...