Ministerstvo financí chce zakročit proti softwarovému pirátství, začít chce u daní

Tagy:  bsa, software, download, pirátství, hry, programy, filmy, kopírování, filmy download, hry download, policie, daně, finance, ministerstvo, peníze

Včera se na webu Ministerstva Financí České republiky objevila zajímavá tisková zpráva. Společnost BSA se ve spolupráci s ministerstvem zaobírá problematikou poskytování daňových úlev na hardwarové vybavení, podle tvrzení v tiskové zprávě by ale měly úlevy na počítačové vybavení zanikat, pokud se přijde na to, že podnikatel ve své firmě využíval pirátský software.

Ministerstvo upozorňuje i na to, že používání nelegálních kopií softwaru okrádá samotný stát, mluví se zde o daňových únicích v celkové výši až 720 miliónů korun. Ministerstvo varuje, že se na kontrolách používání legálních programů bude samo společně s agenturou BSA podílet a případné hříšníky bude trestat, jak konkrétně není zatím jasné, u soudu však většinou hrozí takovým lidem velice citelné finanční postihy, ať už jde o zmíněné krácení daně, či o nahrazování ušlého zisku výrobcům softwaru.

Navíc se podle analýzy v tiskové zprávě projeví postihy pirátů i na ekonomice celé země. Měli by díky tomu přibýt pracovní místa, a třeba HDP by vzrostl o 8,9 miliard ko­run.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Ministerstvo financí chce zakročit proti softwarovému pirátství, začít chce u daní byla publikován 26. května 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...