Google zrušil podporu Internet Exploreru 6 pro službu Reader

Tagy:  google, gmail, reader, google reader, podpora, prohlížeč, safari, firefox, chrome, internet explorer, ie

Google právě oznámil zrušení podpory prohlížeče Internet Explorer verze 6 pro svoji službu Google Reader. Pokud pořád máte starý IE 6, nemusíte se lekat, že by jste se na službu vůbec nedostali, mohou se ale objevovat při používání tak starého prohlížeče různé problémy, potížemi se zobrazováním počínaje, konče pádem celého prohlížeče.

Podpora pro prohlížeče Internet Explorer 6, Safari 3.0 a nižší, Chrome 3.0 a nižší a Firefox 2.0 a nižších verzí bude ukončena od prvního června tohoto roku. Během letošního roku se uvažuje i o ukončení podpory uvedených prohlížečů pro služby Gmail a Google Calendar.

I když má Internet Explorer 6 celosvětově stále silné zastoupení na trhu, Google ruší podporu hned z několika důvodů. Můžeme například jmenovat ulehčení práce pro vývojáře, kteří už se nemusí zabývat optimalizací pro staré prohlížeče, ale mohou se zabývat prací pro nejnovější verze. Navíc má krok Googlu ještě jeden dopad, vzhledem k tomu, že se někteří uživatelé nebudou moci dostat se na své služby, bude je to motivovat více k tomu aby buďto prohlížeč aktualizovali, nebo si stáhli nějaký úplně jiný.

Zdroj: Fool.com

Novinka Google zrušil podporu Internet Exploreru 6 pro službu Reader byla publikován 26. května 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...