Nakazil se počítačovým virem, jde o prvního člověka na světě

Tagy:  vir, počítač, počítačový vir, anatomie, člověk, nakažení, podkožní čipy, čip

Chodíte na internetu na různé „nebezpečné stránky“? Možná se do vašeho počítače dostane vir. Pokud se už taková situace stane, pořád ho ale můžeme relativně jednoduše s pomocí antivirového programu odstranit. Větší problém bude mít ale Mark Gasson, vědec, který může prohlásit, že jako první člověk na světě je nakažen počítačovým virem. A jak se to celé seběhlo?

Gasson si nechal pod kůži nainstalovat maličký čip, který měl za něj provádět automaticky různé věci, například pomocí bezdrátových vln odemykat a zamykat dveře, problém se objevil tehdy, když Gasson zjistil, že některé věci, které měl čip dělat za něj nefungují.

Autorem viru je paradoxně pravděpodobně sám vědec, který chtěl zkusit „co to bude dělat, když tam bude vir“. Je celkem logické, že „nakažení“ se na něm nijak fyzicky neprojevilo, projevilo se však na čipu, který zřejmě bude muset být vyměněn, nebo „vyléčen“.

Vědec svým počínáním chtěl ale ukázat i jednu věc, že podkožní čipy sice mají budoucnost i u lidí, mohou se ale zneužít, proto by se do jejich zabezpečení mělo investovat.

Zdroj:News.bbc­.co.uk

Novinka Nakazil se počítačovým virem, jde o prvního člověka na světě byla publikován 28. května 2010 v 05.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...