Úplně nová distribuce představená Intelem a Nokii bude vhodná hlavně pro netbooky

Tagy:  sítě, sociální síť, google, linux, os, distribuce, operační systém, meego

Především majitelé netbooků se mohou radovat z nové zprávy, kterou uveřejnila Nokia společně s Intelem. Na světě je totiž finální verze 1.0 distribuce MeeGo, jejím „srdcem“ je linuxové jádro 2.6.33 a knihovny Qt 4.6.

Jako souborový systém byl zvolen Btrfs, což je celkem nečekané, protože s ním není ještě mnoho zkušeností a zná ho jen velice málo lidí. Dle vývojářů je ale pro MeeGo Btrfs nejlepší řešení. MeeGo si velice dobře rozumí se sociálními sítěmi, proto jsou některé nástroje pro sítě typu Facebook už obsaženy v základní verzi systému.

Distribuce je zatím lokalizována jen do těch „nejdůležitějších“ jazyků, nenajdete češtinu ani slovenštinu. MeeGo podporuje téměř všechny známé netbooky, do konce roku by měla přijít verze 1.1, která bude nejvhodnější pro dotykové přístroje, tedy mobilní telefony nebo hudební přehrávače.

Nemůžeme zapomenout na to, že pokud by Vás náhodou napadlo vyzkoušet si MeeGo " na vlastní kůži", musíte mít procesor se sadou SSSE3, grafika je doporučena na Intel GMA 500. Distribuce má zabudovány různé utility, jako měření baterie, atd.

Zdroj: MeeGo.com

Novinka Úplně nová distribuce představená Intelem a Nokii bude vhodná hlavně pro netbooky byla publikován 28. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...