Prodávali falešné antiviry, čeká je vězení

Tagy:  antivirus, podvod, hackr, falešný antivir, zločin, peníze

Nejen tvorba počítačových virů je velký byznys, ale i ve vývoji antivirů se točí obrovské peníze. To zřejmě napadlo dva Američany a jednoho Švéda, rozhodli se tedy vydělat peníze vývojem antiviru, ten měl ale jednu chybu: nefungoval, respektive byl falešný.

Srdcem všeho byla společnost Innovative Marketing, která zodpovídala za přímý prodej antivirových řešení, tu měli na starost dva lidé, firma sídlila v Belize. Vše měli promyšlené tak dobře, že málo kdo poznal podvodný systém. Po celou dobu fungovala tak „dceřinná“ společnost Byte Hosting Internet Services, ta zase měla na starosti podporu pro uživatele, kterým se zdálo, že na antiviru něco nefunguje.

A jak sehnali důvěřivce? Vše bylo spojeno se systémem stránek, po většinou pornografických. Při návštěvě na uživatele „vyskočilo“ okno, které se tvářilo jako standardní kontrola počítače. V animaci pak byl vždycky nalezen nějaký virus, a program dal případnému zákazníkovi na výběr ze dvou věcí – buďto nechat počítač „jako zavirovaný“, nebo napadení opravit, za což se ale platilo.

Výsledná škoda je odhadována na slušných 100 miliónů dolarů. Povedenou trojici tak může čekat i vězení, určitě je ale nemine peněžní trest.

Zdroj: Chicago.fbi.gov

Novinka Prodávali falešné antiviry, čeká je vězení byla publikován 31. května 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...