Facebook trápí clickjacking, objevuje se i v České republice

Tagy:  facebook, sociální síť, trapnost, skupina, uživatel, stránka, vkus, clickjacking, to se mi líbí

Fenoném sociálních sítí, jmenovitě pak ponejvíce Facebooku přinesl i některá negativa. Mezi ty největší patří „obtěžování“ ostatních přidáváním se do různých skupin a stránek, které se k něčemu vyjadřují.

Nejaktuálnějším nešvarem, který se na Facebooku objevil je tzv. clickjacking. V podstatě je to doporučování stránky ostatním bez vědomí uživatele. Představme si tedy modelovou situaci: najdete stránku Pro zobrazení telefonního čísla osoby xxx klikni, vy kliknete, protože stránku vám doporučil důvěryhodný přítel, ale dozvíte se v popisce, že pro zobrazení čísla je nutné doporučit stránku všem přátelům které máte. To vede k dominovému efektu, kdy se skupina neustále rozpíná, i když vlastně nikdo pořádně neví co v ní je.

Facebook logo

Facebook logo

V poslední době také patří k jistému problémů zakládání skupin s diskriminačním nebo alespoň velice nevhodným názvem. Můžeme namátkou jmenovat: Jsem namyšlená, bezcitná, arogantní svině! Poser se.., Jsem p*ča a vzrušuje mě to!! a podobné. Vzpomenout také můžeme na nedávný žert se skupinou, která znevažovala poškozené letošními povodněmi.

Zdroj: Facebook.com

Novinka Facebook trápí clickjacking, objevuje se i v České republice byla publikován 6. června 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...