Nová verze kancelářského balíku OpenOffice.org, největší změna jsou nové ikony

Tagy:  openoffice, openoffice.org, open office, kancelářský balík, editor, microsoft office, verze, novinky, textové editory

Je jen málo uživatelů internetu a počítačů, kteří by neznali nejvýznamnějšího konkurenta kancelářského balíku Microsoft Office. OpenOffice.org, který si dokázal vydobýt, alespoň v linuxové komunitě obrovské uznání a používá ho i mnoho lidí se systémem Windows „postoupil“ na vyšší verzi.

Ve verzi 3.2.1 bylo opraveno několik chybek ve fungování programu, ale pro uživatele úplně nejdůležitější, koneckonců také nejvíce patrnou změnou je sada nových ikonek souborů a při spouštění se dočkají upraveného okna s logem Oracle. Opravena navíc byla jedna bezpečnostní chyba a také byla provedena aktualizace slovníků.

OpenOffice.org

OpenOffice.org

3.2.1 vychází z verze 3.2, jenž z nejdůležitějších nových věcí přinesla podstatné zrychlení startu programu (až o 46%), OpenOffice.org si také lépe s aktuální verzí rozumí s formátem souborů Microsoft Office XML. Jistých změn doznala i práce v editoru prezentací a v tabulkovém editoru.

Kompletní seznam změn si můžete přečíst na vývojářském webu , verzi 3.2.1 stáhnete na download.openof­fice.org

Zdroj: Development.o­penoffice.org

Novinka Nová verze kancelářského balíku OpenOffice.org, největší změna jsou nové ikony byla publikován 6. června 2010 v 22.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...