Windows XP už nebude k netbookům dodáván

Tagy:  windows, operační systém, windows 7, microsoft, windows vista, vista, operační systémy, platnost, netbook, používání Windows XP

Microsoft chce Windows XP odstranit z trhu co nejdříve, nahradit ho chce operačním systémem Windows 7. Posledními přístroji, na které je ještě Windows XP dodáván jsou netbooky, tedy „mininotebooky“ určené především k prohlížení internetu.

Do 22. října tohoto roku se přestane Windows XP na netboocích dodávat. Důležitý termín pro Microsoft je i 13. červenec, v ten den totiž končí podpora Windows XP SP2. Ti, kteří ještě mají Service Pack 2 nainstalovaný na svých počítačích musí počítat s tím, že budou muset koupit úplně nový operační systém, nebo využít SP3, jeho platnost končí až v dubnu 2014.

Microsoft

Microsoft

Pro výrobce netbooků zřejmě nebude dělat krok Microsoftu žádný problém, už nyní se celkem běžně prodávají netbooky s operačním systémem jak Windows Vista, tak Windows 7. Navíc pomalu klesá procento uživatelů běžných počítačů, kteří mají stále nainstalovaný Windows XP.

Microsoft doporučuje uskutečnit přechod na novější operační systém co nejdříve, hlavně kvůli tomu, že starší systémy mohou být velice snadno napadené jak viry, tak i hackery.

Zdroj: Windowsteamblog­.com

Novinka Windows XP už nebude k netbookům dodáván byla publikován 12. června 2010 v 16.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...