Motorola ještě letos představí smartphone s Androidem

Tagy:  motorola, smartphone, apple, android, procesor, telefon, přístroj, konference

Na konferenci Executives Club v Chicagu se Sanjay Jha, který vykonává ve společnosti Motorla funkci CEO pro divizi mobilních telefonů nechal slyšet, že Motorla by zřejmě ještě tento rok mohla představit smartphone s procesorem 2GHz a s operačním systémem Android.

Nový smartphone by měl nalákat zákazníky hlavně na zabudovanou videokameru, která se má pyšnit rozlišením až pěti megapixelů. Připravovaná Motorola má dostat procesor Tegra, diskutuje se i o případném displeji, zřejmě bude mít HD kvalitu. Nová Motorola by měla mít téměř s jistotou operační systém Google Android. Podle tvrzení Sanjaye Jha by měl nový smartphone být konkurentem přístrojů od Apple, tedy především iPhonu.

Mezi odborníky se však připravovanému projektu příliš nevěří, a to hned ze dvou důvodů. Prvním z nich je zatím nedostatek informací, na konferenci byl záměr vyrobit smartphone projeven relativně dosti střídmě a bylo k němu vypuštěno jen velice málo informací. Druhým důvodem je samotný procesor. Málo kdo totiž věří, že by se Motorole povedlo skutečně 2 GHz procesor do smartphonu dostat, mluví se o tom, že může jít jen o marketingový tah.

Zdroj: Conceivablytech­.com

Novinka Motorola ještě letos představí smartphone s Androidem byla publikován 15. června 2010 v 20.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...