Asiaté věří Facebooku nejvíce, Evropané nejméně

Tagy:  facebook, sociální síť, bezpečnost, komunikace, věrohodnost

Někdo napsal na Facebooku, na svoji zeď nějaký zajímavý příspěvek, kterému se možná ani „nedá věřit“. Přemýšlíte nad tím, jestli si Váš přítel dělá pouze legraci, nebo jestli je příspěvek opravdu pravdivý. Výsledek rozhodnutí závisí logicky jen a jen na Vás, je ovšem velice poučné zjistit, kteří uživatelé „věří“ víc.

V řeči čísel to znamená, že v otázce „Věříte Facebooku, že nezneužije Vaše osobní data?“ odpoví záporně 47% jihoevropanů a 44% západoevropanů. Podívejme se ale pře „velkou louži“, zde jsou čísla jiná, na stejnou otázku stejně odpoví pouze 26% obyvatel USA, kteří Facebook používají. Úplně nejvíce věří Facebooku asiaté, pouze 11% uživatelů sociální sítě si myslí, že se Facebooku „nedá věřit“.

Jedna z dalších otázek bylo také uvádění pravdivých informací o sobě, popřípadě o svém konání. 73% lidí žijících v Asii někdy při vyplňování textu zalhalo, dobře nedopadla ani východní Evropa s 60% „lhářů“. Zbytek Evropy má podíl 40%.

Průzkum si nechala udělat agentura InSites Consulting z Belgie.

Zdroj: Insites.eu

Novinka Asiaté věří Facebooku nejvíce, Evropané nejméně byla publikován 8. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...