Nová verze 5.0 prohlížeče Safari slibuje lepší čtení textu a vyšší rychlost

Tagy:  apple, safari, safari 5.0, firefox, chrome, prohlížeč, internetový prohlížeč, google, výkon

Horkou novinkou je právě představená verze webového prohlížeče Safari. Apple se nás snaží nalákat hlavně na nové funkce, například Safari Reader, o dost vyšší by pak měla být rychlost prohlížeče.

Safari 5 má JavaScriptové jádro Nitro, oproti verzi Safari 4 je nárůst výkonu na hranici 30 procent, o tři procenta překonává i rychlost prohlížeče Chrome 5.0. Dokonce by měl být i rychlejší než Firefox 3.6. Podstatného zvýšení výkonu bylo dosaženo díky funkci DNS Prefetching. Na nové verzi si „smlsnou“ i vývojáři, je zde doplněk pro vytváření rozšíření. Safari 5.0 plně podporuje HTML5.

Pro běžného uživatele bude možná nejdůležitější již zmiňovaná funkce Safari Reader. Jde vlastně o vylepšené čtení textu na stránce, díky odstranění nepotřebných reklam, odkazů a podobných věcí. Uživatel tak dostane čistý text, který je jednak přehlednější, ale také rychleji načtený. Výsledný text můžete libovolně tisknout, posílat mailem nebo zvětšovat.

Safari 5.0 je šířen jako freeware, využívat ho můžou jak vlastníci Mac OS X tak operačního systému Windows. Safari 5.0 je možno stáhnout na oficiálních stránkách Apple

Zdroj: Apple.com

Novinka Nová verze 5.0 prohlížeče Safari slibuje lepší čtení textu a vyšší rychlost byla publikován 9. června 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...