Domén .cn na světě ubylo, stále vede .com

Tagy:  doména, čína, registrátor, druhá úroveň, .com, .cn, .net, domény, www

Nejpoužívanější doména na světe je stále .com. Vyplývá to z analýzy společnosti VeriSign. údaje se týkají začátku roku 2010. S pořadím nejvíce pohnula nová politika Čínské vlády, která se rozhodla několik tisíc domén .cn zrušit.

Druhé místo v počtu domén obsadila .de, třetí místo pro sebe zabrala doména .net, čtvrtá je zmiňovaná .cn a na pátém místě nejvyšší doména Velké Británie, tedy .uk. Z důvodů zlepšení kontroly registrovaných domén platí v Číně od konce minulého roku úplně nová pravidla, která znatelně snížila množství .cn domén.

Počet domén klesl hlavně kvůli tomu, že pravidla začala být uplatňována i zpětně, novinkám se tedy musí podřídit i dříve registrované subjekty. Každý, kdo si chce .cn teď registrovat, je registrátorem CNNIC kontrolován, musí sepsat složitou písemnou žádost a celý proces schvalování nějakou dobu trvá.

V listopadu loňského roku bylo registrováno 8 770 000 domén druhé úrovně pod .cn, na konci dubna už byl počet „pouhých“ 5 230 000 domén. Celosvětově se počet domén druhé úrovně pohyboval na čísle 193 000 000.

Zdroj: VeriSign.com

Novinka Domén .cn na světě ubylo, stále vede .com byla publikován 14. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...