Američané nad padesát ví jak používat internet a používají Facebook

Tagy:  facebook, sociální síť, používání, usa, důchodci, lidé, oblast, trh

Věk ještě neznamená nedostatek zájmu o moderní technologie. Obyčejný Facebook využívají povětšinou mladí lidé, kteří přesně ví „o co jde“. S poněkud jiným přístupem se potýkají uživatelé, kterým bylo nad padesát, přesto ale chtějí moderní vymoženosti používat.

Z průzkumu vyplývá, že nejvíce používají starší Američané Facebook. Je to celkem logické, protože tato sociální síť je nejvíce „user friendly“ tedy nenáročná na znalosti uživatelů. Navíc je na Facebooku registrováno několik miliónů lidí, takže jde velice jednoduše nalézt třeba váš kamarád z dětství. Na druhém místě ve využívání se ocitla sociální síť Myspace, která obzvláště v Americe drží prvenství v používání. Možná lehkým paradoxem je, že ačkoliv si starší Američané Myspace velice pochvalují, v Evropě Myspace.com zdaleka tak populární není, a ze starších lidí ho využívá málokdo.

Facebook logo

Facebook logo

Třetí místo obsadila síť LinkedIn, která je mimo USA prakticky neznámá, konečně na čtvrtém místě se ocitl i v Evropě velice populární Twitter. a napokon Twitter. Pokud se podíváme na přesné číselné údaje, Facebook využívá v USA prakticky jedna čtvrtin obyvatelstva starší padesáti let. Mimo komunikace rodinou je pro Američany velice důležitá i komunikace s přáteli a se spolužáky.

Novinka Američané nad padesát ví jak používat internet a používají Facebook byla publikován 13. června 2010 v 22.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...