Apple přichází s počítačem Mac mini

Tagy:  apple, mac, mac mini, procesor, počítač, stolní počítač, výrobky apple

Světoznámý výrobce počítačů a notebooků Apple připravil pro své zákazníky novinku. Jedná se o Mac mini, stolní počítač, kterým se chystá řadu Maců pořádně inovovat. Slibován je například mnohem lepší výkon v grafice, přidán bude i slot pro SD karty.

Mac mini má tvar čtverce se stranou 19,6 centimetrů, vysoký je pouze 3,6 cm. Apple vyhověl i častým výtkám zákazníků, kteří si stěžovali, že se Mac špatně připojuje k HD televizorům. Tento problém vyřešil nově přidaný HDMI slot. Možná Vás napadá, že díky všem novinkám musí z Macu trčet obrovské kvantum kabelů. I na to Apple myslel, redukoval například napájecí zdroj, který je nyní integrovaný, dokázal uspořit dosti místa.

Mac mini dostal procesor Intel Core 2 Duo s frekvencí 2,4 GHz. Na grafickém procesoru se nešetřilo, Mac je osazen procesorem NVIDIA GeForce 320M, což s povděkem kvitují především ti, kteří chtějí počítač náročněji využívat pro různé grafické aplikace. Na pevný disk se vejde až 320 GB dat, operační paměť má v základu 2 GB, ale dá se velice snadno rozšířit.

Zdroj: Apple.com

Novinka Apple přichází s počítačem Mac mini byla publikován 19. června 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...