Mistrovství světa ve fotbale přineslo rekord, sportovní servery sledovalo nejvíce lidí v dějinách

Tagy:  akamai, web, online obsah, rekord, online, uživatelé online, návštěvnost, maximální návštěvnost

Celým sportovním světem hýbe jedna z nejdůležitějších událostí, které se pravidelně opakují. Jde o mistrovství světa ve fotbale, které sledují milióny fanoušků. Nejrychlejší cesta, jak se dostat k aktuálním výsledkům a prognózám vede samozřejmě přes internet. Právě sportovní servery zažily v pátek mimořádně silný nápor, téměř každý chtěl vědět, jak první utkání tohoto mistrovství dopadne.

O detaily průzkumu se postarala společnost Akamai, která se zabývá analýzou průzkumů a webhostingem. Při zápase mistrovství světa bylo zaznamenáno na stránkách, pro které Akamai dodává informace 12 100 000 uživatelů, což byl maximální počet připojených lidí za jednu minutu. Fotbal se tak dostal na první místo událostí, při kterých byl pokořen rekord v návštěvnosti zpravodajských webů. Druhou nejvýznamnější událostí, při které byl počet online uživatelů za minutu až 8 600 000 byla volba nynějšího prezidenta USA Barracka Obamy.

Akamai se dostává k informacím díky provozu své vlastní sítě pro šíření internetového obsahu, podle tvrzení vedení firmy pracuje 20% celosvětových serverů právě s obsahem, který jim Akamai dodává.

Zdroj: Akamai.com

Novinka Mistrovství světa ve fotbale přineslo rekord, sportovní servery sledovalo nejvíce lidí v dějinách byla publikován 16. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...