Verbatim má disky s podporou USB 3.0 slibuje hlavně vysokou rychlost

Tagy:  verbatim, disk, externí disk, externí pevný disk, usb, usb 3.0, usb 2.0, nové usb

Verbatim se chystá překvapit trh externími pevnými disky, které mají standard USB 3.0. S tímto, zatím nepříliš používaným rozhraním experimentují i jiní výrobci, Verbatim však patří k prvním, alespoň v oblasti pevných disků, který takové řešení nabízí. Největší výhodou USB 3.0 je potom především přenosová rychlost, ta se pohybuje až ke hranici 4,8 GB/s.

USB 3.0 Portable Store ‘n’ Go Hard Drive, jak je externí pevný disk pojmenován má PCle kartu, která je velice důležitá v případě, že chcete máte disk, podporující USB 3.0, váš počítač ale takovou verzi nepodporuje. Díky PCle kartě se dokáží počítat a disk „domluvit“. Disk má standardní velikost 2,5", v balení dostanete i USB 2.0 adaptér.

Cena je velice rozumná, za externí disk s kapacitou 500 GB zaplatíte 2 455 Kč, za větší kapacitu, konkrétně 3,5", respektive 1 TB dat (navíc PCle karta) dáte 3 499 Kč a nakonec za 2 TB variantu zaplatíte bez koruny 5000 Kč.

Disk je k zakoupení ve dvou barevných odstínech, černé a stříbrné. Jako u všech produktů Verbatimu je předem předinstalován program Nero BackItUp & Burn Essentials. Disk podporuje všechny operační systémy.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Verbatim má disky s podporou USB 3.0 slibuje hlavně vysokou rychlost byla publikován 18. června 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...